www.tvhouten.nl ;

de geschiedenis 2007

Runnersworld Bosloop Leiden – 7 jan 2007 – tijd: 54.12 Zorg en Zekerheidcircuit
Echt een hele slechte dag, veel regen en heel somber. De start op de baan van Leiden Atletiek was niet echt handig, eerst een versmalling bij de start en dan 100 meter verder bij de uitgang. De eerste kilometer had ik er na 5.20 op zitten, en de eerste twee kilomers in iets meer dan 10 minuten. De 5 kilometerpost passeerde ik in 25.40, als ik me goed herinner, (was het dit niet dan was het 24.50, en da's wel erg snel) maar de terugreis (het was een op- en neerloop) liep minder snel. Zo'n twee kilometer voor de finish voelde ik mijn benen zwaarder worden en op bij de laatste kreeg ik zelfs last van mijn zij. Toch met alles er tegenaan naar de eindstreep en toch weer in de 54 binnen gekomen

Puinduinrun – 28 jan 2007 – tijd: 41.04 RTC Den Haag
Naast wat forse duintraining had ik nog nooit meegedaan aan een cross of duinloop. Het stukje strand bij de Van Maanenloop uitgezonderd. Maar men had mij overgehaald om in plaats van de tweede ZenZ-loop te kiezen voor de Puinduinrun in Den Haag. Het is een bijzonder zwaar parcours met hellingen, rul zand en meerdere trappen van zo'n honderd (meer zelfs?) treden. Er stond een hele harde zeer koude wind, boven op het duin gekomen kon je weliswaar mooi de zee zien maar werd verrast op een ijzige windvlaag. Het parcours bestond uit twee maal dezelfde ronde van 3,30 km. Door de drukke inschrijving werd de start zo'n 25 minuten uitgesteld die tijd gebruikte we voor een flinke warming up. Maar toen de start, up en down en klimmen. Het ging goed maar het was heel zwaar, in de verte zag ik Corry en ik kwam steeds dichter bij. Pas in de tweede ronde ging ik haar voorbij, mede omdat zij bijna instortte. De eerste doorkomst was 20.50 en in de het lukt me in het tweede gedeelte nog iets te versnellen en verschillende lopers achter te laten. Het laatste rechte stuk was een goede reden om alles op alles te zetten en uiteindelijk kwam ik binnen op 41.04, de tweede ronde had ik dus 36 seconde sneller gedaan.

Clubcircuit – 3 febr 2007 – tijd: 51.46 persoonlijk record! Voorschoten 97
Een bijzonder mooie winterochtend, zonnig, niet heel koud en geen wind. Alle ingredienten voor een mooie loop. De opkomst was goed en, echt waar, ik voelde dat ik goed wilde presteren, da's geen achteraf geklets. Ik ging vrij snel van start en probeerde zolang mogelijk bij Marijke Hendriks te blijven die samen met iemand opliep. Dat lukte natuurlijk niet heel lang maar het gaf wel een goed tempo.
Ik zakte langzaam en tempo met een dipje vlak voor de 5 maar kwam daarna weer goed op gang. Mede doordat ik werd aangejaagd door iemand die vlak achter me liep. Volgens mij had ik slechts enkele dames nog verder achter me. Het zou dus een buitenstaander moeten zijn maar toch niet. Het was een nieuwe clubgenoot die pas ver over de helft echt op gang bleek te komen.
En hoe! Even kon ik er wel bijblijven maar daarna liet ik haar los. Desondanks liep ik op top, met een hartslag van boven de 170 wat me tot dan toe alleen in eindsprint gelukt was. De laatste twee kilomers waren ver maar de omstandigheden bleken optimaal. Het lukte met het tempo vast te houden en met de klok op 49.00 liep ik het laatste rechte stuk op; het eind in de verte. En jawel de eindtijd was niet mis. Voor het eerst sinds 12 maart 2006 liep ik een persoonlijk record. 51 minuten en 46 seconden.

Clubcircuit – 3 maart 2007 – tijd: 52.39 Voorschoten 97
Dit clubcircuit was in de duinen bij Wassenaar. Het laarzenpad zoals dat heet. We hadden met de training het parcours al een paar keer gelopen. Het was een pittig stuk, deels door het mulle zand. Ik deed de lange afstand, zo'n 7 kilometer en dat betekende twee keer op en neer. Het was koud, met name voor wie stilstond, maar voor de loper was het warm en bij het begin van de tweede keer heb ik mijn trui achtergelaten. De tijd voor deze afstand was mijn eerste, ik was de laatste man. Ik ben niet echt een crosser is en of het beter kan zal later blijken.
Maar het was een mooi parcours, en naderhand hebben we genoegelijk aan de appeltaart gezeten.

Voorschotenloop – 18 maart 2007 – tijd: 53.09 (Zorg en Zekerheidcircuit)
voorschotenloop1 (38K) Een mooie lentedag, met veel zon maar een verraderlijk koude wind. Ik had er zin in maar schatte ook in dat er geen wereldtijd zou komen. Beetje nerveus ook.
Lang twijfelen hoeveel ik aan moest houden. Goede start, redelijk snel en er zat een aardig tempo in. Maar vlak over de helft zakte ik even wat af. Met de finish in zicht lukte het nog even wat te versnellen en er alles uit te gooien. Tijd niet slecht, toch.

Braasemloop – 1 april 2007 – tijd: 50.45 (Zorg en Zekerheidcircuit)
Tijdens de loop zag ik dat het water door de wind tegen de wal op werd gestuwd. Er stond een harde wind maar kan me niet herinneren dat ik er last van had. Integendeel de wind maakte het misschien wel lekkerder in deze toch warme voorjaarszon.
De start was snel. De eerste kilometer was ik ver binnen 5 minuten voorbij en toch bleef ik het tempo vasthouden de tweede passeerde ik voor de 10 minuten en ik hield dit vast de 5 kilometer zat ik vlak onder de 25 (ik geloof 24.50). Okee, mijn klok kon iets afwijken maar ik voelde dat het goed ging Ik zou als het zo ging dicht bij de 50 kunnen eindigen. Het lukte me zelfs ook weer iets te versnellen. Het 7 km-punt heb ik gemist, dat was bij de heen en terug van een keerpunt. Toen ik de 8 km zag voelde ik dat het zwaar werd maar het ging nog steeds goed, alhoewel mijn ademhaling toch heel snel ging en de hartslag behoorlijk hoog kwam. De laatste twee kilometers waren zwaar maar ik bleef gaan, in de hoop nog zo min mogelijk boven de 50 te komen. Maar het zakte steeds meer in de benen, gelukkig kon ik me op het laatste stuk nog aan Ed optrekken die ik zag lopen. De klok stond volgens mij op 50.34 maar officieel bleek ik 50.45 te krijgen. Ik had lang nodig om bij te komen. Nog nooit had ik 10 km zo snel gelopen. Een vette PR!! zo snel gelopen. Een toptijd

RTV–Rijnmondloop – 15 april 2007 – tijd: 1.02.05 (Fortis Marathon Rotterdam)
Grootste happening wordt tegenvaller. Het was warm, okee. Maar het parcours kon de duizenden 10 km–lopers niet aan. Versmallingen bij RTVRijnmond10km tijdmetingspunten en smalle bruggetjes maken soms wandelen noodzakelijk en daar waar je kon hardlopen was het zo druk dat versnellen ook niet kon. Leuk verder wel, enthousiast publiek, mooi stukkie Kralingsebos en toch redelijk verhit toen ik bij de finish kwam. Daar kwam de laatste tegenvallen: lege kraampjes geen fruit, geen water, geen medailles, wel een flesje sportdrank bij toeval van iemand gekregen zo ongeveer. Nee, Rotterdam moesten wij maar niet meer doen.

Singelloop – 20 april 2007 – tijd: 38.50 Leidsch Dagblad – Singelloop)
Wederom meer gezellig dan prestatie. Rustig gelopen want morgen heb ik een clubcircuit en dan is de tijd belangrijker. Niet volluit gelopen, sterker nog ingehouden zelfs!
Het was uitstekend weer, zonnig en koel waardoor je goed op temperatuur bleef. Leuk ook zoveel mensen langs de kant. Pas over de helft wordt de ruimte voldoende om lekker door te lopen maar gelukkig deed ik dat niet. Alsof ik voelde dat mijn trainer langs de kant stond. Ed vroeg gelijk "loop je morgen ook". Haha, ja Ed, de energie bewaar ik voor morgen. Na de loop snel naar huis want het werd toch koud…

Clubcircuit - het Geertje – 21 april 2007 – tijd: 50.14 (Voorschoten 97)
Een rustig polderloop, helemaal vlak met als enige hindernis twee wildroosters. Met een misstap, en 187 op de hartslagmeter (een beetje veel) ging ik van start maar het tempo ging goed.
Misschien omdat het nog koel was kon ik een hoog tempo houden ook was het bijna één lang recht stuk met een keerpunt. Optimale omstandigheden dus.
Bram Pracht die bij de binnenbocht voorbij wilde ging, zonder noemenswaardige schade, onderuit.
Het keerpunt bereikte ik bij 24.40. En bij driekwart was het 37.30. Ik zakte wat af omdat ik geen anderen zo dichtbij had zodat ik me kon optrekken. Maar na de laatste bocht kwam Marijke me tegemoet en met haar hulp wist ik het tempo nog hoog te houden. Ik kwam net te kort voor de 50 minuten maar 50.16 was een persoonlijk record.

Omloop van Noordwijkerhout – 29 april 2007 – tijd: 53.51 (Zorg en Zekerheid Circuit)
Ik kende het parcours, dat scheelde. Het is niet reuze snel. Er moeten vaak veel mensen door een kleine doorgang en het eerste stuk door een woonwijk is wat rommelig. Dan is er nog een stuk industrieterrein wat reuze saai is. Het was warmer dan verwacht de temperatuur liep, net als vorige keer hier, al redelijk op.
Ik voelde dat een toptijd er niet in zat. de start ging te moeizaam en langs de vaart hadden we wind mee. Ik dacht dat het lekker zou zijn maar daardoor ving ik meer zon. En de tegenwind de andere kant op was best fors. Het was wel lekker om gewoon te lopen maar spectaculair was het allemaal niet.

Clubcircuit Strandpaviljoen Sport– 2 juni 2007 – tijd: 49.08 (Voorschoten 97)
De zomer was al goed op gang gekomen en ik maakte me ernstig zorgen. Strand is zwaar en zeker waar Ed had beloofd "stukje mul zand" te hebben meegenomen. De temperatuur begon langzaam op te lopen, al was de zee nog goed voor een frisse bries.
Het was een heen–en–weer–loop. Eerst naar het zuiden, tegen de wind in, daarna terug, wind mee. Zo, dat was wel veel warmer. Aan het eind even stukje duin op. Wauw dat viel reuze mee. En weer terug. Langs de start–finish het hele stuk nog een keer. Ik voelde het maar het ging lekker. Nog een sprintje aan het eind en op naar de appeltaart Voor halve marathon2007 Foto Irma van Weeren

Halve marathon Leiden – 10 juni 2007 – tijd: 2.03.20 website marathon
Ondanks de warme dagen ervoor was het vandaag niet zo warm. Het was, zeker in de ochtend nog best koel. Dat het ook heel vochtig was bleek pas tijdens het lopen. Al in Zoeterwoude had ik een bijna volledig nat hemd.
Ik was vertrokken op een schema van 1.59, dus 2 tot 3 minuten sneller dan vorig jaar. En in het begin liep het lekker, Zoeterwoude leuk. Annet liep voorbij, ja prima alles goed. Polder door, leuke band. Daarna de tunnel en via de Vlietlanden naar Voorschoten. Het lukte me niet een spons te pakken te krijgen en na de hoek van de Krimkade ging het minder. Op de Korte Vliet, na een spons bij Kamsteeg, iets beter. Maar de foto van Peter getuigd niet van erg veel spirit, meer van wanhoop.
Stevenshof in. En toen mijn eigen wijk in. Ik verloor al wat tijd en het werd onderweg naar het 15 km punt niet veel beter. Met veel supporters thuis langs en toen ging het steeds moeilijker. Het tempo zakte, niet, als vorig jaar een soort van duizeling effe, nee gewoon pappiger in de benen. Maar in een rustig tempootje doorgelopen. Vorig jaar nog versnellen vanaf de Morspoort maar nu niet meer. Pas de laatste tientallen meters sprintte ik er nog een paar voorbij.

Vlietloop – 2 sept 2007 – tijd: 55.55 website Vlietloop
Een winderige, zonnige en toch nog best warme dag. De eerste loop van het seizoen. Slechts één echte training en wat loopjes in de vakantie. De sfeer was goed en zoals gebruikelijk veel bekende gezichten. Goede start, de eerste kilometer 50.8, heel niet slecht!
Maar het bleek behoorlijk warm te worden en na de 5 kilometer (26,48) zo langs het water was dat voelbaar. Maar ik hield een vrij redelijk tempo en wist af en toe met behulp van lopers om me heen wat te versnellen. Zo rond de 9 kilometer zakte ik weer wat. Het einde kwam in zicht. Het 10 km punt passeerde ik op 55,22. Toen nog het laatste stuk, de kerk langs, de Voorstraat in en met de Finish in zich nog even er aan trekken. Klein sprintje en nog even wat mensen voorbij. Geen spektakel, geen wereldtijd, wel weer een mooie loop. Hier en daar een wat saai parcours maar toch een wervelende finish.

Clubcircuit Willy Zuid– 15 sept 2007 – tijd: 46.59 Voorschoten 97
Een onverwachts mooie ochtend. Niet zo heel veel wind dus prima voor een clubcircuit op het strand. Een iets ander parcours dan anders en iets korter omdat er te weinig mensen waren om de weg te wijzen. Strand betekent ook stukje rul zand. Oké niet veel maar toch. En het soppige zand lijkt altijd harder dan het is. Dus al met al toch een pittig stukje.
even afzien op het strand bij Willy Zuid Bij de start gelijk door het zand het duin op. De boulevard langs, die eerst daalt en dan weer omhoog gaat. De boulevard lag nog in de schaduw dus dat kwam prima van pas. Ik wist een prima tempo te houden en op het zand ging het goed. Bij het begin van de tweede 'ronde' koste het zand me nog meer moeite. Toch kwam ik snel weer bij. De zo frisse septemberochtend bleek toch behoorlijk warm als je zo liep. En vanaf het laatste keerpunt op de automaat naar de finish. Even nog wat aanzetten maar erg veel meer kreeg ik er niet uit. Even uitpuffen en dan koffie met appeltaart.

Dam tot Damloop– 23 sept 2007 – tijd: 1.38.58 Website Dam tot Damloop
ja dat komt nog graphDamloop07

Van Maanenloop – 29 sept 2007 – tijd: 55.54 Deze loop is pittig. Het gaat door de duinen met grote en kleine heuveltjes en als klap op de vuurpijl ook een strandopgang met daarna een aantal kilometers strand en dan nog een gemeen lusje het dorp weer in.
Vlak voor de start leek het nog even te gaan regenen maar het bleef droog. De temperatuur liep volgens mij zelfs wat op.
Ik probeerde me vast te houden aan Marijke Hendriks. Marijke liep samen met iemand die voor 53 minuten ging; dat hoorde ik haar aan de start zeggen. Nou dat moest mij ook ongeveer wel lukken. Nou, dat bleek best nog een fiks tempo te zijn. Maar het lukte redelijk en het stimuleerde wel. Handige tips van Marijke tussendoor en bij de drinkpost liep ik gewoon door. Maar op het strand kwamen ze weer dichterbij. Gelukkig lukte het me weer om aan het eind wat te versnellen, ondanks het toch wat zachte zand, maar weer dankzij de toch verkoelende tegenwind. Hierdoor kon ik op het strand een paar groepjes naar voren kruipen. Maar erg veel energie had ik niet meer. Gelukkig moedigde Ed mij op de boulevard nog aan zodat ik niet helemaal voor de finish inzakte.
Toch had het gewerkt. Ik had een betere tijd dan vorig jaar en was de dames voorgebleven en ben ze dan ook dank verschuldigd voor het opjagen.

Ter Speckeloop – 2 dec 2007 – tijd: 53.15 De Spartaan

Qua parcours niet het boeiendste, een vierkant met dus tweemaal wind mee en tweemaal wind tegen. En vandaag regen. Bij vertrek van huis begon het te regenen en het hield zo ongeveer niet meer op. Aangekomen bij de Spartaan stond iedereen zo niet binnen dan toch onder een afdakje. De lopers van de 5 startte in de stromende regen. Wij in de 10 hadden het een ietsjepietsje beter.
In de massa weg, ik stond vrij ver naar achter wat na de start best ophoudt.
Tijdens de eerste kilometers lukte het nog vrij veel mensen voorbij te gaan. Ik liep lang op met een dame van de een wassenaarse club, dat ging heel lekker. Ze had bijna hetzelde tempo, maar even voor de 5 kilometer ben ik haar kwijt geraakt.
Het eerste deel van de tweede ronde, want je loopt een rondje gewoon twee keer, ging moeizaam. Kreeg twee clubgenoten in het vizier, en dat is dan toch weer een nieuwe uitdaging. Nog voor we 6 kilometer waren gepasseerd was ik ze voorbij. En toen kwamen de snelle 15km lopers voorbij, das niet goed voor het moreel, maar ik hield het eigen tempo. Zo rond de 8 merkte ik dat Sonja, die ik eerder gepasseerd was weer (of nog steeds dat weet ik niet) vlak achter me zat. Met nog twee kilometer te gaan vond ik dat te riskant. Het blijft ten slotte een wedstrijd. En ik moest dan ook alles op alles zetten om een stevig tempo vol te houden, met name de laatste kilometer waarbij het weer wind tegen was. En nog steeds regen, alhoewel iets minder, echt droog was het onderweg niet geweest.
De finish in zicht, totaal leeggelopen. Maar de 53.15 op de klok was gezien de wind, de regen, en het minieme inlopen toch niet heel slecht. Ik startte achterin dus netto was het ongeveer 52.30 of zo. We hadden nog geluk, de wind en de regen werden later op de dag alleen maar erger.

omhoog    2004    2005    2006    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016