www.tvhouten.nl ;

de geschiedenis 2005

Singelloop - 22 april 2005 - tijd: ? organisatie Leidsch Dagblad

Het voornemen om de Leidse Singelloop, 22 april 2005, te doen lukte.leuk petje De Singelloop is een heus familie evenement en er lopen dus heel wat mensen mee, zelfs kinderen. Al bijtijds waren we op het NUON-terrein, waar het startschot zou klinken, aanwezig. Het was niet warm maar wel zonnig. Ik startte in de middenmoot. Eerst zie je aan alle kanten mensen die op allerlei wijzen proberen de recreanten voorbij te gaan en voorin de course te komen. Maar vanaf het moment dat we de Zoeterwoudse singel opliepen (de route is de Leidse singels rond, met de klok mee vanaf Herensingel) kreeg je redelijk de ruimte om te lopen. Ander nadeel is dat de te enthousiaste lopers afhaken en plotseling overschakelen op de wandelpas zonder zich om de achterliggers te bekommeren. De zon zakte snel en eenmaal op het laatste stuk werd de koude merkbaar. Na de finish was het zaak snel iets aan te trekken.

10 km bij Marathon Leiden - 12 juni 2005 - tijd: 57.34 website marathon

Ook de marathon van Leiden kent een tien kilometer parcours. Ik had gemerkt dat het wedstrijdlopen je opjaagt, waardoor het resultaat bij een wedstrijd beter is dan een eigen loopje. de ongecorrigeerde tijd op de 10 km, die kale man ben ik Maar dat was ook de angst die ik had om voor de tien kilometer te gaan. Toch deed ik het. En op 12 juni 2005 liep ik voor het eerst bij een wedstrijd de tien kilometer. Het was voorafgaand aan de marathon goed weer. "In de ochtend scheen een flauw zonnetje en bleef het droog. Het zonnetje was zelfs aan de warme kant. In de middag werd de bewolking dikker", aldus het verslag op de website van de marathon. De temperatuur bleef onder de 20 graden. Pas toen we goed en wel thuis waren, wat natuurlijk niet gold voor de lopers van de hele marathon, barstte er een geweldige bui los.

Het was, zo'n eerste grote wedstrijd een geweldige ervaring. Niet alleen de entourage er omheen, wat er allemaal voor je geregeld wordt. Maar ook het publiek langs de kant en de massa waarin je loopt. Vermoedelijk was ik toch behoorlijk in trance wat ik schijn zonder het gemerkt te hebben zelfs mijn broer voorbij te zijn gelopen. Vermoedelijk was ik teveel gefixeerd op de paardenstaarten onder de deelnemers. Uiteraard is het leuk om in de Stevenshof ook veel bekenden langs de route te zien. De waterpost, tegenover de IJsbaan in de Stevenshof liet ik voorbij gaan, lopen en drinken lukte nog steeds niet. Uiteraard kostte het laatste stuk wat meer moeite maar op de Breestraat lukte het zelfs nog om een eindsprintje te maken.

Vlak voor de finish bij de Vlietloop Vlietloop - 4 sept 2005 - tijd: 56.39 Voorschoten www.vlietloop.nl

In september was de Vlietloop, nadat het een aantal weken warm was geweest ......hier moet nog wat komen.......

Polderloop Stevenshof - 17 sept 2005 - tijd: 54.36 Wijkraad Stevenshof
......hier moet nog wat komen.......

Zegerplasloop - 8 okt 2005 - tijd: ?? Alphen aan den Rijn website AAV'36
Gelukkig kon mijn zus mij van het station Alphen naar de baan brengen. Het was mooi herfstweer en op de baan was het niet druk maar wel gezellig. Het lopen ging goed. Een hoog tempo en door de bladeren over de paden rond de Zegerplas. De zon was nog warm en het stuk terug was nog behoorlijk zwaar. Ik kende de weg en dus het parcours niet, en doordat ik geen klok had liep ik op het gevoel. Ik weet dat ik met een goede tijd eindigde, maar wonderwel ben ik die tijd nadien vergeten. Hij werd ook niet geregistreerd.

omhoog    2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016