www.tvhouten.nl 
Monica Heikoop

MONICA


Monica werd in 1961 in het Sint Franciscus ziekenhuis in Rotterdam geboren. Ze groeide op dichtbij het centrum in een jaren 50 bovenwoning. Daar bleef ze wonen tot ze ongeveer 10 jaar was, de kleuterschool was nog vlak naast de deur. Het enige wat ze nog mist van Rotterdam is het getingel van de tram die door de straat reed.

In Leiderdorp kwam ze in een moderne nieuwbouwwijk ging naar de spiksplinternieuwe basisschool De Vogelweid, en een deel van de vrije tijd werd besteed aan pianolessen op de muziekschool en tennissen, waaronder ook de lessen, bij De Munnik.

Met haar ouders ging ze vaak kamperen op terreinen van de NTKC of gewoon met vakantie in Frankrijk. Ouders voorin, en Monica de héle achterbank van de Volkswagen Kever. Op een van die vakanties in 1974 kwam ze mij tegen in het Bourgondische dorpje Meursault.

Na de basisschool ging ze naar de brugklas in Leiden van het Louise de Coligny aan de Sumatrastraat. Voor het derde jaar atheneum moest ze een fors eind fietsen naar het hoofdgebouw op de Kagerstraat.
Op haar veertiende ging ze op dansles, en werd daar direct na binnenkomst door mij gespot en het duurde een paar danslessen vooraleer wij samen dansten. En binnen een paar maanden hadden we een club van zes jongeren waarmee we de dansavonden afliepen en ook bij elkaar thuis dansten of naar strand, duinen of zwembad gingen. Monica Heikoop Jaren70

In 4-Atheneum koos ze voor een beta-pakket, wat niet veel meisjes deden. En nadat de eerste examen poging mislukt was kwam ze zelfs in een klas met maar twee meisjes. Geld kwam er van regelmatig oppassen en met de racefietsen trokken we er samen regelmatig op uit.
Op haar 16e begon ze met volleyballen. Dat deed ze jarenlang, tot de 2e klasse maar vanwege te regelmatige enkelblessures kwam daar een eind aan.

Na het examen ging ze naar de opleiding Voeding en Diëtetiek in Den Haag en tijdens die opleiding gingen wij samenwonen en ondertussen even een rijbewijs gehaald. Ze schafte zich een goede naaimachine aan en ging op een naaicursus om die goed te gebruiken. Na de opleiding werkte ze twee jaar bij een kindertehuis in Wassenaar en daarna vier jaar bij Nutricia in Zoetermeer; daar presenteerde ze een nieuwe zuigfles en verzamelde door de babyvoeding veel knuffels.
Monica Heikoop Na Nutricia was er een tegenvallend jaar bij de Nederlandse Spoorwegen en daarna was ze 10 jaar lang promotor bij Simavi. Een organisatie die in ontwikkelingssamenwerking doet. Van huis uit, een huis wat we net samen gekocht hadden, wierf ze vrijwilligers voor collectes en gaf voorlichting in een aantal provincies. Naast het werk zong ze een tijd in het koor Leedvermaak, en was actief in het bestuur van de Wijkraad Stevenshof en het buurthuis Stevenshof. In 2001 ging ze aan de slag bij de ABVAKABO FNV in Zoetermeer. En in september 2007 werd ze kerndocent marketing bij de Hogeschool Rotterdam.